Kennismaking met de UTN 

08-03-2019

De afgelopen drie dagen brachten we door op de universiteit van Ibarra, Universidad Tecnica del Norte. Hier maakten we vooral veel kennis met al de personen die de samenwerking met België mogelijk maken, zoals de directeur, de vicepresident etc. We kregen verschillende informatie over het land en de plaatsen waar we wel en niet mogen komen maar ook wat we wel en niet mogen eten. Eén van de belangrijkste voedingswaren die we hier zeker niet mochten eten, was de queso fresco (verse kaas). Oeps, deze waren we al 3 dagen aan het eten als ontbijt. Verder kregen we informatie over onze stage en handige tips over wat we konden doen na de stageuren en in de weekends.


Woensdagavond nam Pamela (de dochter in ons gastgezin) ons mee naar een plaats waar verschillende foodtrucks aanwezig waren. Het was erg gezellig en we hebben veel gelachen. Daarna stelde Pamela voor om ons wat Salsa aan te leren, dit aanbod konden we natuurlijk moeilijk weigeren.

Donderdag na de schooluren werden we bij Viviane thuis uitgenodigd om fruit te gaan plukken in haar tuin. Hier ontdekten we verschillende nieuwe fruitsoorten die overheerlijk zijn zoals ovo, guanabana en maracuya. Daarna namen we de bus naar Yahuarcocha lake, hier maakten we een korte wandeling en zijn we iets gaan drinken bij een plaatselijke bar. 'S Avonds maakten we nacho's met versgemaakte guacamole! Heerlijk!

Vrijdag was het internationale vrouwendag. In België zijn we niet gewoon dat dit een echte feestdag is die gevierd wordt. Daardoor hadden we een feest gelijk vandaag helemaal niet verwacht. Rond 12 uur werden alle vrouwen (die werken op de UTN) bij elkaar geroepen op de bovenste verdieping van de universiteit. De mannen hadden een leuke verrassing voorzien voor alle vrouwen. Als verwelkoming kregen we een bloem, daarna volgde eten met een glas wijn en een stuk taart. Op het einde kregen we ook een cadeautje mee naar huis. Er was een live bandje aanwezig waar iedereen spontaan op begon mee te dansen. Een fijne ervaring! 'S Avonds werden we uitgenodigd bij de zus van Pamela. Samen maakten we Patacon, dit is een Ecuadoriaanse banaan (veel groter dan bij ons) die gefrituurd en geplet wordt. Dit, samen met guacamole en mozarella, was overheerlijk! Alweer een nieuw topgerecht ontdekt!

Ons gastgezin heeft weer verschillende uitstappen voorzien voor het weekend! We houden jullie op de hoogte. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin